lördag 16 mars 2013

Framåt, Bakåt, Full Fart i Valsen

Ursäkter och åter ursäkter, men veckan har varit fylld av tentaplugg, därav lite spridda skurar här.

Häromdagen var det klassisk middagsbjudning hos favoriterna Fredrik och Ia.


Ia med en sina fantastiska dukningar


Förrätten stod jag för:
Flatrökt ål, mandelpotatiststomp & rysk äggsallad på kavring.
Toppat med inlagda rödbetor och brynt smör

Till detta dracks det Fredriks hembrygda IPA och Skanörs Aquavit. Mums!


Varmrätten var en collab med bas i Fredriks hemmastukade sous-vide:
Lågtempad kalvstek, rostad morotspuré, stekt potatis, sotad vårlök och rödvinssky

Dryck till detta blev två olika Barolo, som inte heller gjorde ont. Därefter blev det en promenad i en frostnupen stadspark innan kaffet och en Tiramisu. 


Sedvanlig musiksession följde middagen.

Dagen efter var det full patte i köket hos Jonas och Moa. Vi hade söndagsmiddag för mitt publag istället för tackfest för terminens insats. Temat var tex-mex och givetvis körde vi all in.

- Carnitas, mango- och habanerosalsa, silverlök, tortilla.
- Pulled pork, coleslaw, guacamole, syrad rödlök, ost, nachos, BBQ-sås, MAX hamburgerbröd
- Tacos al Pastor, pico de gallo, refried beans, stekt ananas, hemgjord chilisås, tortilla
- Choklad- och marängpaj med vaniljglass

Efter den kvällen åt jag inte förrän tisdagen. 

I torsdags var det dags för mig att hålla i Pub Punkan på Östgöta Nation igen. Det vankades en husmansklassiker: Stekt fläsk, potatis, grön ärtpuré, lingon och löksås. Det söta till kaffet bestod av pannkaka med vit chokladcréme och pistaschnötter. Allt sålde slut. Som börjar bli en vana nu. Trevligt.

I afton vankas det bal, dans och fest. Lunds Nation har bal, så snart ska fracken på och skumpan poppas. Det kommer bli en fantastiskt tillställning med härligt folk.


Över och ut, P.B.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar