torsdag 7 mars 2013

I tighta tider tacklas tråk med skoj och snabblunch!

Tentatider, case-arbeten och fulla kalendrar. Det märks att det snart är periodsskifte för vårterminen. Det är fullt upp på både dagar och kvällar. Men man ska hinna ha kul också. Samt givetvis hinna kolla på mine gode vän Carl på tv4 20.00 på onsdagar förstås. Det bör man så det gör man.

Gårdagen innebar plugg. Plugg kräver pauser, speciellt när solen skiner så fantastiskt utanför. Vad som är förbannat bra då är när man får privatleverans av glass och andra godsaker.


Den understa vann

Kvällen fortsatte i samma tecken. Glasstest på några av Ben & Jerry's nya smaker. Det blev...mycket glass. Komatos.


Ej på bild: Blondie Brownie

Nu till dagens snabbtips. Jag smällde en snabblunch i form av blodpudding. För inte så länge sen gjorde jag en större batch blodpudding och frös in i skivor, portionsförpackade. Förbannat smidigt när man vill ha en kvickt och god lunch. Tillbehör till detta går att variera rätt mycket men här är min favorit:

Strimlad vitkål, julienne av äpplen och morot, finstrimlar vår- och gräslök. Sedan pressa citronsaft över och blanda runt. C-vitaminen i citronen hjälper till med att ta upp allt järn i blodpuddingen. Sunt och gott. Sedan vill man givetvis inte missa rårörda lingon, lite bacon eller fläsk och såklart ett stort glas kall mjölk till. Då är man hemma!

Tune för dagen: Crystal Castles – Untrust Us

Eder Peber-Preben P.B.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar