onsdag 20 februari 2013

Husman, god dryck och gott sällskap - Hur man förädlar en tisdag

Gårdagens dag gled förbi i en tämligen maklig takt och bestod av vanliga inslag, såsom träning och plugg. Ett guldkorn var fyndet Tarocco på ICA. Denna sort av blodapelsin är olik den vanliga blodapelsin man oftare finner. Med sitt tunna skal och sin balans av syra och sötma är den helt enastående. Köp på er kilovis om ni hittar. Riktigt bra. Nog av högfärdigt dravel.


Kåldolmar, potatis, gräddsås smaksatt med äpplemust, saltgurka och rårörda lingon.
Inte särskilt fotogenique rätt, men desto godare.

Kvällen gjordes extra bra. Detta genom att Katarina kom förbi. Vi gjorde kåldolmar. Åt dem och drack ett par öl jag plockat med mig från Kalmar sen den senaste visiten. Dessa är bryggda och buteljerade i Kalmar, på Ängö närmare bestämt, därav namnet Ängöl (BA-DUM-DUM-DISCH).


Schlager - En tysk lager.
Putsfyndigt jävla namn. Gillar det inte. Men ölen är helt fantastisk. Inte jättestor beska men tillräcklig. Frisk och fruktig. Passade galant till kåldolmarna.


En porter smaksatt med cikoria, en ört som under kristider har använts som kaffesurrogat.
Knäckig, dov och djup smak. I like.

Jag hann även med att sticka inom glasbanken här i Lund för att hämta ut en beställning. Den kom i form av ett sexpack med småburkar av Sake. Ska blir riktigt spännande att testa dessa Small Sake.



Kvällen dammade av en gammal klassiker: Imogen Heap – Hide And Seek

Över och ut/ P.B.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar