söndag 10 juni 2012

Krogbesök 2012 - Bloom in the Park

En lördag för ett tag sen ville Henrik, Johan och jag unna oss lite efter en slitsam vecka. Det genererade i ett besök på banbrytande Bloom i Pildammsparken, Malmö.


Granna grabbar i parkentrén

Det som är lite speciellt med denna restaurang är att de har ingen meny. Man får alltså inte veta vad man äter och dricker, utan de serverar bara vad de själva är sugna på, tycker är bäst för dagen eller grejer de tror kommer göra gästen hänförd. Detta kan man ju tycka vad man vill om, men vi fann det riktigt spännande. Vanligtvis brukar jag vilja veta vad det är jag äter, åtminstone efter. Det fick man dra ur, de något ibland småkäftiga, servitörerna. Vanligtvis frågade de vad vi själva trodde det var vi hade ätit. Allt på engelska och med glimten i ögat, så det var ändå riktigt kul.


Champagne på terassen


Grand Cru. Söta små bubblor i det ja.

I väntan på att bli satta till bords fick vi en amuse bouche till champagnen, med utsikt över Pildammen.


Tartar på Skrei-torsk med rom, ramslökssoppa, äpplechips, kronärtskockscréme och harsyra


Ostchips, bulle med spiskummin, blod- eller bläckbröd, muffinsliknande (brioche?) och en surdegssak. Till detta eget kärnat smör och pata negra skinka. 


Pilgrimsmussla, tomat- och äpplekompott, krasse, tryffel, tomatreduktion
och något svåridenfierbart skum. Det var syrligt och fräste.


Rökkupa a la minute


Färserat tupplår, knaprigt tuppaskinn, gnocchi, jordgubbar, syltad rabarber och torkad oliv.


Consommé med timjanrök


Wagyukött: Oxblodpudding, fransyska, fondsky och panerad testikel.
Garnityr: 63-gradig äggula, vit och grön sparris, mathavre, friterad kapris och hollandaisespuma


Ostspuma med plommonkompott i mitten. Knäcke och rostad pumpernickel
Osten skulle tydligen heta något i stil med Malada, gjord på komjölk.


Rökaction igen


Entremet: Lime-, kamomill- och ingefärashot


Vanilj- och lakritsbavaroise, hallonsorbet, mandelflarn, hallonmaräng
och syltad gul- samt polkabeta


Hemspunnet sockervadd och marschmallows.
Här blev vi som små barn!


Till kaffet och giftet (Cognac Héritage) kom ett paket med Petit Fours:
Tartelett med lemon curd och blåbär, chokladtryffel med mandarincreme i 
och ett chokladdoppat körsbär med en körsbörslikörfylld pipett
Lekfullt!


En bok anpassad för undertecknad fanns till försäljning.

Jag säger som Henrik sa flera gånger under middagen. Detta var episkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar