onsdag 6 juni 2012

Mindre konstigt, mer gott del 2 - Kuala Lumpur & Borneo

...eller lite konstigt kommer här också. Borneo är nämligen inget gastronomiskt wonderland i min mening. Men nu ska jag inte gå händelserna i förväg.

Kuala Lumpur. Dit kom vi med världens kallaste nattåg. Check-in i ett härligt stökigt Chinatown där ankorna hängde och dinglade så fint, så fint. Vi begav oss ut på äventyr. Drack världens äckligaste kaffe på Mrs. Tung. Bättre blev det när vi kom till ett av staden otaliga köpcenter med food courts.


Där hittade vi mango pancake med söt gräddfyllning. Syndigt. Gott.

När middagstid närmade sig, gick vi bara ned på gatan utanför vårt hotell. Där fanns mängder med godsaker på display.


Vårt val föll på en chicken frog och en ål. Det var riktigt gott.


Speciellt med den lokala ölen.


Dagen efter sushi. Golden Egg. Friterat ägg med coleslaw.
Märkligast på sushibandet, men mest passande.

Efter en ganska händelselös dagen-efter, var det dags för vår sista dag. Då skulle vi testa allt ballt vi såg.


Pancake sushi med ål. Igen. Det var också gott.


Mushi. Japansk kall, liten risdegskaka. Med glass i. Sött!


Snö! Ett milkshake ställe där man fick beställa med en iPad.
Ballt och inte minst gott!

Flyget tar av mot Borneo där djupa dyk och orangutanger hägrade.


Bästa läsken, enligt mig. Tenacious D – Kickapoo


Avocadoglass. Förvånansvärt gott!


Hyggligt att det finns icke-vegetariska pizzor på Borneo iallafall.


Ett oändligt urval av torkade saker. Frukt, fisk, rötter och nötter. You name it.
Allt var INTE gott. Vissa grejer var det. Som den chilikryddade mangon.


Majsglass. Förvånansvärt gott. Det med!


Hajbur. Vi ville ha alla. Det fick vi inte.


Trängsel i hummerhörnan

När vi var i Borneo, hade vi fått höra att det var toppsäsong för svalbosoppa. Tyvärr bodde vi så helt off (vi bodde inte i huvudstan, dumt) så vi hann inte få tag på soppan innan vi var tvungna att flyga därifrån. Bittert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar