tisdag 5 juni 2012

Stiligare sätt att ta farväl av en stad får man leta efter

I fredags hade ett par goda vänner till mig, Nylund & Ågren, styrt upp en Hej då-middag, då de(i princip) är färdiga med Lund. Smoking, cocktailklänningar, fantastiskt sällskap och champagne i överflöd - det kunde inte gå fel. Vad som ytterligare förgyllde kvällen var att Sebastian Gibrand, Systembolagets kock och juniorkocklandslagman, försåg oss med kvällens läckerheter.

Först ut, med champagnen, var en Skagenröra i sprött tarte-skal. Som han självklart gjort själv. Galant. Därfter kom en ostpuff med ostcreme inuti. Lite som en ostbåge på steroider. Slutligen kom en bit anklever med päronkompott på ett litet knäcke. Jag åt två. Efter dessa amisar fick vi sitta till bords. Bilderna som följer är inte de bästa. Jag skyller på mysigt ljus på min bordsända, samt att jag envisas med att använda mobilkameran. Here goes:


Nypotatis, löjrom, gräddfil och smörskum
Dryck: Riesling från Mosel


Lågtempad röding, 63-gradig äggula, blomkålsroyale och syrad lök
Dryck: Pinot Gris


Ryggbiff, potatisfondant, broccoli- och ruccolakräm, sparriskompott och ox-jus.
Dryck: Toscansk rött (mellan-champagnen gjorde att fokus på etikett tappades)

Härimellan kom en pre-dessert: Frostad rabarber med hibiscusgranité


Jordgubbsbavaroise, pistaschcreme, kondenserad mjölkspuma och en mandelfinancier
Dryck: Château de Juge

Efter middagen, innehållande många underbara, avslöjande anekdoter om Lundatiden, kom ännu mer champagne ut. Festen var igång, det blev utgång och en sen hemgång.

Ett stort, stort tack riktas till de bägge arrangörerna för en fantastisk och oförglömlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar