Den 23 februari var en stor dag. Då fyllde lill-grisen Jonas hela 26 svingamla år. Det var vi ju tvungna att fira.
Spänd_kille26
Är det ett ludet orange eluttag?
Det doftar...varmt.
Väl påbörjad gick paketöppningen undan. Papper och flott flög.
EN HEL LITEN GRIS!
GRILLAD ÄR DEN OCKSÅ!
Harold, vår fixare och go-to-guy
Estelle döpte vi henne till.
Trancherande i full gång
Blodsoppa och leversås som tillbehör
Allt ska tas tillvara på, inget får slängas
Inte mycket kvar
Mätt födelsedagbarn - Slagen hjälte
Vi ville dock ha lite mer fart på det hela så vi tillsatte lite chili och det fattades trots allt salt och peppar. Eftersom allt tas tillvara på i det Filippinska köket så görs tillbehören på inälvor och blod. En blodsoppa äts som förrätt, med nedmalt inkråm i och leversåsen har man till riset. Allt var gott, även om blodsoppan blev lite mycket efter ett tag. Men kött och öl i mängder gjorde den kvällen helt fantastisk.
Denna gris, döpt till Estelle dagen till ära, vägde ca 20 kg grillad och klar. Detta på fem pers var en mer än stadig måltid. Vi hade kött i ett par dagar efteråt. Det blev ett gäng ljuvliga pulled pork mackor kan jag meddela.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar