Tokyo Food av Bjärke, Frost & Frost
Väl hemma hade jag fått paket i brevlådan. En vinst från Taffel. Tack för det!
Inspirationssnack med Fredrik ledde till att hans gamla köttkvarn fick åka fram och vi gjorde hamburgare.
Men först var vi ju tvungna att göra lite tilltugg till ölen under matlagningen.
Flambering på gång
Cashewnötter med sting x2
Chili & Lime
Cashewnötter
Chiliflakes
Pikant Paprikapulver
Flingsalt
Farinsocker
Svartpeppar
Limesaft
Oregano & Vitlök
Cashewnötter
Torkad vitlök
Oregano
Flingsalt
Farinsocker
Svartpeppar
Brandy
Mängd är godtyckligt. Använd dina smaklökar.
Poff!
Smält lite socker i en panna. Blanda ner kryddorna och sedan nötterna. Rör runt så alla nötter täcks. Deglacera med vätskan, när det gäller brandyn - flambera den, och låt vätskan dunsta bort. Låt svalna och servera.
Done!
Riktigt goda jävla burgare
Tid 1 h
6 pers
1,5 kg högrev. Välmarmorerat
3 pkt bacon
Salt & svartpeppar
Smör & Rapsolja
Levainbröd
Isberg
Ruccola
Morbier
Bifftomat
Rödlök
Gurka/Saltgurka
Ketchup
Senap med sting i. Vi valde skånsk, grov & stark. Såklart.
3 pkt bacon
Salt & svartpeppar
Smör & Rapsolja
Levainbröd
Isberg
Ruccola
Morbier
Bifftomat
Rödlök
Gurka/Saltgurka
Ketchup
Senap med sting i. Vi valde skånsk, grov & stark. Såklart.
En bra bit högrev, lite Morbier och en Fredrik i bakgrunden
Kör först bacon på 200 grader i ugnen så det blir genomlagat. Spar fettet i en skål och låt både fettet och bacon svalna. Lägg isberg och ruccola i isbad.
Pass opp ungar!
Burgare på grillpannan
Låt isberg och ruccola få torka. Fixa resten av tillbehören. Rosta levainbrödet lite lätt. Montera burgarna.
Done
Det en grabbkväll som heter duga. Att det sen blev han, jag och fyra brudar som käkade dessa godsaker var en annan femma. T-bar på det och vi hade firat in fredagen med bravur.
Ramslökskorv
Filippinsk rom och skånska chips.
Nu bär det av mot Bloom in the Park med Henrik och Johan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar