Efter att ha avklarat en toppmiddag kan jag lika gärna klämma till med tips om ett bra lunchställe och då vara klar med Val Thorens för denna gång.
Ett sätt att trivas
En morgon åkte jag och min bror på ett tråkigt uppvaknande.
Vi gick ned mot skidförvaringen för att hämta våra grejer för en riktigt solig
skiddag. Det visade sig att någon jävla stövelidiot hade brutit upp vårt skåp och
snott skidor från alla i vårt rum.
Ingen dörr, inga skidor. Gyllene regel i Frankrike
Det blev riktigt dålig stämning,
polisanmälan och dyra räkningar hos skiduthyrarna.
När vi väl kom upp i backen
ville vi liva upp stämningen. Tack vare lite googlande var Chalet de la Marine ett ställe
vi ville pröva. På plats visade det sig
att de hade en lovande meny.
Ris, mussla, ost - Gott!
Mitt val föll på en tryffelrisotto med halstrade
pilgrimsmusslor och parmesan. Trots att man kan tycka att en risotto är en rätt
i sig så gjorde det sig fint med musslorna till, då det
gifte sig med fiskbuljongen de använt till den krämiga risotton.
Det ska tilläggas att det inte snålades med tryffeln. Den franska tryffel
är så väldigt mycket mer aromatisk och smakrik än den gotländska, som är den
enda jag använt mig av innan.
Vin i vatten, så det inte fryser.
Lägg till lite beska blad, dill, ett lokalt vitt
vin de Savoi och strålande solsken så behöver jag kanske inte säga mer. Detta
var himmelskt. Måste jag nämna något negativt kan det vara att rätten som
helhet hade kunnat få lite mer parmesan och eventuellt lite mer syra. Det hade
lyft och fräschat upp rätten som blev ganska smaktung av tryffeln och buljongen.
Mättande, till och med för en 1,95 lång grabb.
Vi mådde rätt bra ändå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar